Kuntalaiset keskiöön – aivoriihi verkossa

lähettänyt Etelä-Lohja Lohja 6.10.2013 klo 3.34

Verkossa käynnistyvä keskustelu haastaa kuntalaiset ja asiantuntijat pohtimaan yhdessä, miten osallistua ja vaikuttaa kunnissa nyt ja tulevaisuudessa. Aivoriihi verkossa on osa Kuntalaiset keskiöön -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa kuntalaislähtöistä demokratiaa. Projektissa ovat mukana Suomen Kuntaliitto ja useat eri sidosryhmät. Keskustelu verkossa avautuu 30.9. ja jatkuu 25.10. saakka.

 

Miksi osallistua?

Kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien parantamisessa tarvitaan kuntalaisten itsensä ääntä. Näkemysten jakaminen kuntalaisten, viranhaltijoiden ja asiantuntijoiden kesken luo kehitystyölle hyvän pohjan. Nyt on tilaisuus vastata ja vaikuttaa siihen, että kuntalaisen ääni tulee kuulluksi.

 

Missä ja milloin voi osallistua?

Verkkoaivoriihi avautuu 30.9. ja keskustelu siellä jatkuu 25.10.2013 saakka.

 

Mukaan pääset klikkaamalla linkkiä:

www.kuntalaisetkeskioon.fi

 

Mitä osallistuminen tarkoittaa käytännössä?

Osallistuja antaa vastauksensa nimettömänä. Osallistuminen vie aikaa noin 10 minuuttia. Keskusteluun voi palata uudestaan koska tahansa, osallistumiskertoja ei ole rajoitettu.

Halutessaan voi tilata raportin tuloksista.

 

Mitä vastauksilla tehdään?

Tuloksia käytetään kuntalaisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien kehittämiseen.

 

Miksi on tärkeää kehittää kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia?

Jokapäiväisiin palveluihimme, asuinympäristöömme ja kunnalliseen päätöksentekoon vaikuttaminen on muutakin kuin äänestäminen kuntavaaleissa. Suoran demokratian ohella uusia vaikuttamisen muotoja on jo nähtävillä. Nyt on tärkeää levittää tietoisuutta ja hyviä käytäntöjä eteenpäin.

Comments